Addict by Kuba
Webová stránka značky: Addict by KubaKdo za tím vším stojí?
Otcem celého projektu je Jakub Čadina. Člověk, jehož jméno vám (zatím) pravděpodobně nic neřekne. Není ani významný influencer, ani účastník reality show v TV, ze kterých byste ho mohli znát.
Avšak je to člověk, který se poctivému kuchařskému řemeslu věnuje bezmála dvacet let. Jeho cesta
k vaření byla klikatá, ale možná o to více zajímavá.
Jak to tedy začalo?
Jakub chtěl být od dětství právníkem. Když se v patnácti letech lámal chleba, ukázalo se, že na právnickou kariéru to asi úplně nebude. S jeho přirozeným „rebelstvím bez příčiny“ to spíše vydalo, že on sám bude advokáty v budoucnu potřebovat, než aby se jedním z nich stal.
Vydal se tedy cestou kuchařskou, začal studium na Škole hotelnictví a gastronomie hotelu International a díky skvělým mistrům odborného výcviku a kvalitním praxím v sobě lásku k vaření (se všemi jeho strastmi i slastmi) nakonec našel. Byť si stejně myslel, že vařením se živit nebude.
Po studiu nastoupil do sítě restaurací Pravěk. V rámci vaření se toho moc nového nepřiučil, zato o nočním životě asi úplně všechno 😊
Ostatní podniky, ve kterých následně pracoval, už byly v rámci kuchyně gastronomicky znatelně výše. Za všechny zmiňme Mánesku, revival prapůvodního podniku Ambiente. Zde došlo k prvnímu vážnému formování v kuchařině ale i prvnímu nešťastnému pokusu o to stát se šéfkuchařem.
S odhodláním posouvat se výše, ale i s těžce nabytou pokorou, Jakub pokračoval do podniků Red Pif a Grand Cru (tehdy ještě pod vedení Honzy Punčocháře).
Dále přišly první reálné zkušenosti s vedením týmu v síti restaurací v žižkovské La Bottega Gastronomica. Po covidu následoval LeTerroir, kde stál u vytvoření celého původního konceptu a společně se svými kolegy přinesl do Prahy poměrně neznámou (nebo spíše trochu zapomenutou) francouzskou kuchyni.
Aktuálně působí jako šéfkuchař v karlínské Pobočce Kro Kitchen.
Proč Chilli pasta?
Jakub byl tak dlouho nespokojený s chilli, se kterým během své kariéry pracoval, až se rozhodl vytvořit tento ,,hybrid“ .
Něco, co tady ještě není, co tady chybí.
Svou letitou praxi přetavil v červené zlato, které může konzistencí připomínat váš oblíbený džem od babičky, ale zároveň má lesk toho nejkvalitnějším oleje.
Produkt, který je naprosto univerzální. TO něco, co vám chybělo, ale jenom o tom zatím nevíte. 😊
Již brzy vám dokážeme, o jaký gastronomický poklad se jedná. Sledujte naše sociální sítě a inspirujte se některým z našich receptů.
Máte se na co těšit. My se těšíme opravdu moc.
Buďte s námi. #stayaddicted
Stránka 1 z 1 - 2 položek celkem